Twój koszyk: 0 sztuk - 0,00 zł Przejdź do koszyka

Twój koszyk:

0 sztuk - 0,00 zł

Przejdź do koszyka
Fotografia żywności od kuchni

Fotografia żywności od kuchni

Kod produktu: FSF-JKGAL49

  Dostawa: od 14,99 zł

Cena z VAT: 49,90 zł

Fotografia żywności od kuchni

Parametry
dane książki
parametrwartość
tytuł

Fotografia żywności od kuchni

 

autor TERI CAMPBELL
liczba stron

208

format

190x240

oprawa

miękka

Opis

Wiesz już, co to jest obiektyw oraz jak zgrać zdjęcia z karty pamięci na komputer? Jeśli tak, to świetnie. Czas na nową, porządną dawkę wiedzy na wyższym poziomie.

Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej pięknie ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje zdjęcia nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami oraz ekranami odbijającymi światło – to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy.

Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.

W czasach rosnącej popularności stron internetowych i blogów poświęconych gotowaniu umiejętność wykonania dobrej fotografii żywności nabiera coraz większego znaczenia. Apetyczne uchwycenie na zdjęciu potraw i napojów jest tylko pozornie proste, dlatego warto poznać tajniki tego rzemiosła. Teri Campbell pokazuje na konkretnych przykładach, jak uzyskać zamierzone efekty. Dzięki jego poradom dopracujesz swój warsztat, a schematy aranżacji oświetlenia oraz szczegółowe opisy przebiegu sesji pomogą ci rozwinąć skrzydła w dziedzinie fotografii kulinarnej.Marcin Grabowiecki, Fotopolis.pl 

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby polskie wydanie książki było smaczniejsze od wydania oryginalnego. Zrezygnowaliśmy z rozdziałów dotyczących prowadzenia studia i zastąpiliśmy je dodatkowymi smakowitymi i bardzo praktycznymi radami. Zaproponowane przez autora techniki nie są ostatecznymi pomysłami na uchwycenie danego tematu. W fotografii, podobnie jak w kuchni, można mieszać style. Często warto wręcz zmieniać przepisy, aby dopasować je do posiadanych składników… bo najważniejsza jest zabawa i szukanie nowych, niezwykłych rozwiązań. Ta książka pomoże ci je odkryć.

-->
Jeśli nie znalazłeś tego, czego szukasz,
po prostu użyj wyszukiwarki